Eerste presentatie

Vanaf 3 september wordt het nieuwe barokorgel opgebouwd in de Sint-Norbertuskerk. We proberen het gebouw tijdens de werken zoveel mogelijk open te houden voor iedereen, maar we rekenen ook op uw begrip dat op sommige momenten de kerk om veiligheidsredenen gesloten zal zijn. Evenzo tijdens het intoneren wanneer absolute stilte nodig is om vlot te kunnen werken.

Op 21 oktober 2018 werd het instrument (dat nu voor 80% klaar is) voor de allereerste keer aan het grote publiek gepresenteerd met een feestelijk programma.

– De dag startte om 11u met de Bachcantatedienst “Wir danken dir, Gott, wir danken dir”, BWV 29, waarin het nieuwe orgel een prominente solopartij heeft.

– Om 14u volgde het presentatieconcert met The Antwerp Baroque Orchestra, Het Groot Akkoord en organist-titularis Emmanuel Van Kerckhoven.

– Vanaf 15u bouwden kinderen zelf een echt orgel met Doe-orgelkids. Ondertussen waren er doorlopend orgeldemonstraties.

– De dag eindigde om 17u met tangomuziek door organist Aart Bergwerff.

De eerste presentatie kaderde in het stadsfestival ‘Antwerpen Barok. Rubens inspireert’. De officiële inspeling volgt pas later in 2019.